e-mail e-mail
Menu

Over ons

Als recruiters, trainers en assessment psychologen van Fresco Select voelen we ons verbonden door ons retailbloed. Kwaliteit, objectiviteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel.
We stellen ons graag aan u voor:

Team Fresco Select

Evert Fermin – recruiter & psycholoog

Evert studeerde Sociale en Arbeids- & 0rganisatie-psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij studeerde af op Sociale Intelligentie bij de Hoogovens (Tata Steel) te IJmuiden. Vervolgens startte hij zijn loopbaan vanuit een stage bij het Centrum voor Management Assessment van de Rijkspsychologische Dienst in Den Haag, voor de ontwikkeling van Assessment Centers. Vervolgens werkte hij als assessment-psycholoog voor Van der Groep & Olsthoorn te Zeist en erna bij het Algemeen Psychologisch Laboratorium (APL) te Amsterdam. In de afgelopen 25 jaar verbreedde hij zijn professie met Executive Search. De laatste jaren was hij manager van APL (Executive Search) tot eind 2013. Vanaf januari 2014 is hij directeur/eigenaar van Fresco Select te Amsterdam.

Marjan van Cortenberghe – recruiter & trainer

Marjan heeft een uitgebreide ervaring in de Retail, zowel qua opleiding (Retail & Management) als binnen verschillende businessmodellen van Retail. Ze is haar carrière bij de Bijenkorf gestart en heeft daar jarenlange Sales- en managementervaring opgedaan in een premium warenhuisomgeving. Ze heeft vervolgens haar ervaring internationaal uitgebouwd in het luxury-segment als Countrymanager Polo Ralph Lauren, waarbij ook de Outlets in de Benelux onder haar verantwoording vielen.

Marjan is ook als coach en trainer in de Retail actief. In maart 2018 heeft zij zich aangesloten bij Fresco Select.

Benjamin Heij - trainer, coach & assessor

Benjamin studeerde Human Resource Management aan de Haagse Hogeschool en deed ervaring op als manager en HR-adviseur bij diverse retail organisaties (de Bijenkorf, V&D, Hudson’s Bay) en de ANWB. Daarna volgde hij verder zijn passie, namelijk daar waar organisatiedoelen en persoonlijke drijfveren en kwaliteiten van mensen in de organisatie elkaar ontmoeten. Als trainer en coach helpt hij graag mensen regie te nemen over hun persoonlijke ontwikkeling en hun (persoonlijk) leiderschap te versterken.

Zijn onderscheidende waarde is dat hij zijn kennis van het HR- en coachvak kan combineren met de ervaring vanuit de managementpraktijk. Benjamins aanpak is energiek, positief, integer en no-nonsense, gericht op het nemen van eigen verantwoordelijkheid en regie, met een gezonde balans tussen uitdagen en ondersteunen. Zijn kracht zit in het samenbrengen van een methodische aanpak met op ervaring gebaseerde intuïtie.

Benedikte Schatteman - recruiter

Benedikte studeerde Communicatiemanagement aan de Egon Hogeschool in Gent (B). Haar loopbaan startte ze in de reclamewereld als Account Manager B2B communicatie. Gedurende 15 jaar heeft zij gewerkt als Inkoopmanager, Productmanager en Category Manager bij verschillende vooraanstaande Belgische en Nederlands retailers en importeurs zoals Esprit Home, DMG Meubelen, Leen Bakker en de Bredemeijer Group. Benedikte is gespecialiseerd in het saneren van collecties en het opzetten en optimaliseren van afdelingen. Zodoende heeft zij een brede ervaring in het werven en coachen van medewerkers. Sinds 2015 is zij eigenaar van Be-Schat Consultancy, van waaruit de samenwerking met Fresco Select is ontstaan. Benedikte werkt vanuit Kasterlee, België en is van extra toegevoegde waarde voor vacatures in Zuid en Oost Nederland, België en Duitsland.

Rick van de Water – psycholoog & coach

Rick van de Water studeerde Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht. Na zijn afstuderen werkte hij bij verschillende werkgevers als assessmentpsycholoog/consultant. Zijn expertise zit in het maken van de puzzel van individu en context. Wat kenmerkt het individu? En welke context past het beste bij dit individu? De andere kant op geredeneerd is de vraag: Hoe ziet de context er uit? En welk individu past het beste in deze context? Om deze puzzels op te lossen verzamelt hij informatie door middel van assessments (gesprekken, opdrachten en betrouwbare wetenschappelijke vragenlijsten). Sinds 2016 werkt hij als zelfstandig ondernemer in de rol van assessmentpsycholoog, coach en consultant. Sinds 2018 is hij tevens in deze rollen verbonden aan Fresco Select.

Piet-Hein Koster - trainer & coach

Piet-Hein is geschoold en gevormd in de Human Resources Management en Human Resources Development, met name in de Retail (De Bijenkorf en toenmalige V&D). Vervolgens heeft hij zijn passie nagestreefd, waaruit hij veel energie haalt, door het volledige potentieel uit mensen te halen middels training en coaching. Hij gelooft dat eenieder alle hulpbronnen in zich heeft om succesvol te zijn, alleen moet het kompas soms nog gericht worden en daarbij helpt hij graag. De aanpak is altijd vanuit de behoefte van de klant opgebouwd en integraal benaderd met de doelstellingen van de organisatie. Lekker praktisch en in klare taal; direct en vanuit veiligheid en vertrouwen maar bovenal vanuit plezier en humor.

 

Team frescoselect

Pluk de vruchten: van mensen en organisaties naar florerende match

Alles wat groeit komt tot volle wasdom door een combinatie en wisselwerking van  de eigen kracht en van een passende omgeving die hen voedt (en vice versa). Dit gaat op voor fruitbomen en bloemen in de natuur en voor mensen in hun professionele leven. De juiste match tussen mens en organisatie is dus essentieel om alle kwaliteiten tot bloei te laten komen, zodat samen met de organisatie de vruchten daarvan geplukt kunnen worden.

Psychologen die in de wetenschap werken, onderzoeken doorgaans een gespecialiseerd partje van de mens; een goede manier om te focussen en de diepte in te kunnen gaan. Maar uiteindelijk blijkt steeds het geheel meer dan de som der delen. Zo zegt een opleiding of een ervaring  op het cv wel wat, maar het gaat erom de mensen persoonlijk te kennen en om een goed  beeld te krijgen van iemand voor de match met een organisatie en rol. Onze trainers dragen graag bij aan de verdere ontwikkeling van mensen om de match compleet te maken. Assessment onderzoek vormt een duidelijk meetpunt en kan zaken verder inzichtelijk maken. Versterken mens en organisatie elkaar, dan kan er een flow ontstaan, waar de energie vanaf spat en de ambities zonder teveel inspanning gehaald worden.

Het kennen van veel mensen, organisaties en functies - binnen een branche of netwerk - is uiteraard de eerste voorwaarde om tot de juiste (want doorgaans noodzakelijkerwijs vlotte) match te komen; een goede inschatting en het maken of verder vormen van die match is het wenselijke gevolg. Graag leveren we hieraan elk onze bijdrage.

We zijn u graag van dienst.

 -- Fresco Select Amsterdam werkt CO2 neutraal en gaat voor duurzaamheid en vergroening. --