e-mail e-mail
Menu
https://frescoselect.nl/uploads/images/fruit-1.jpg
19 okt 2022

Junior Buyer FMCG international - v/m

b-t-retail fmcg • +2 jaar • HBO Commercieel • Rotterdam e.o. • Fulltime

Ben jij een commerciële assistent of junior inkoper met affiniteit en wellicht al ervaring in de (internationale) fmcg? Kan je inkopen vanuit de combinatie van vraag en aanbod? Heb jij een sterk gevoel voor handel en voor trends en kun je snel schakelen? Dan zoeken wij jou ter versterking  en uitbreiding van het Inkoopteam voor een marktleider onder de rook van Rotterdam.

OVER DEZE VACATURE

Deze marktleider  is een snelgroeiend internationaal en dynamisch handelsbedrijf in A-merken en Private Labels in Personal & Home care. Als Junior Inkoper zorg je ervoor dat aantrekkelijke producten voor de scherpe prijzen worden ingekocht, die door Verkoop weer uitstekend internationaal verkocht kunnen worden. Daarvoor zijn een netwerk van goede contacten met de internationale leveranciers essentieel. Internationaal Inkopen, onderhandelen, intern afstemmen, rekenen en analyseren komen samen om uiteindelijk de beste deal te sluiten.

FUNCTIE

Het gaat hier om versterking met een Junior Inkoper A-merken voor de Inkoopafdeling Home & Personal Care met ca. 60 collega’s. Je komt te werken in een team met een Inkoper, Assistant Buyers en Orderverwerkers, met en naast het Private Label team, Quality Compliance en Legal. Het is een zelfstandige inkooprol waarbij je verder kan doorgroeien naar (senior) Inkoper. Jij bereidt zelfstandig biedingen voor en overlegt waar nodig met je collega’s, het management en directie. Ook onderhandel je over prijsafspraken en leveringscondities. Zodra er een partij beschikbaar is, zijn snelheid en commercieel inzicht van groot belang. Verder zorg je voor een gestroomlijnd proces - van inkoop tot levering -, houd je de markt nauwlettend in de gaten en zoek je actief nieuwe leveranciers. Je onderhoudt goede contacten met onze internationale leveranciers, en bezoekt regelmatig inkoopbeurzen binnen Europa. Daarnaast stem je binnen de organisatie af aan welke producten behoefte is en weet je die tegen een scherp tarief te verkrijgen.

BEDRIJF

De organisatie levert sinds 2002 cosmetica, lichaamsverzorgingsproducten en huishoudelijke producten over de hele wereld. Het bedrijf bedient meer dan 500 klanten met A-merk stocklots, brand- en private label artikelen en licentie-artikelen in meer dan 70 landen wereldwijd en heeft de missie een one stop partner te zijn voor nationale en internationale (retail)organisaties. Elk jaar worden er meer dan 250 nieuwe artikelen gelanceerd, waardoor het assortiment altijd up-to-date is. Daarnaast biedt het bedrijf met haar eigen distributiecentrum (100.000 palletplaatsen, waarvan 17.000 AD) innovatieve oplossingen voor de wereldwijde logistiek en distributie van de producten. Groei en continue innovatie zijn sleutelbegrippen. 

AANBOD

Je komt te werken in een internationale organisatie met een informele werkcultuur en krijgt veel ruimte zelfstandig te werken en om jezelf verder te ontwikkelen. On-the-job en ook door cursussen of een opleiding te volgen. Arbeidsvoorwaarden zijn marktconform: een passend salaris, auto, 2/3e pensioenbijdrage van de werkgever en bonus-optie. Na een jaar kan er hybride gewerkt worden.

PROFIEL

Jij hebt een ervaring met internationale Inkoop, affiniteit met fmcg, uitstekend commercieel inzicht en een passie voor handel. Je functioneert prima onder stress en bent niet bang voor verantwoordelijkheden. Je werkt  georganiseerd en nauwkeurig. Je kan goed zelfstandig werken en je bent zeer communicatief. Je kan anderen overtuigen, maar ook goed luisteren en samen werken. Omdat je in een internationale organisatie komt te werken, zijn een goede beheersing van het Nederlands en het Engels vereist. Je hebt een hbo-opleiding en ervaring met MS Office (Excel). Ervaring met Business Intelligence is een pre. Tenslotte woon je maximaal een uur reizen van het hoofdkantoor onder de rook van Rotterdam.

Vacaturenummer: 221004

Heb je interesse in deze vacature?

print mail Tip een vriend(in) Tip een vriend(in) solliciteer direct Solliciteer

 
 

Voor de bijlagen geldt: Max. 2 MB, alleen pdf, doc, docx en odt bestanden.

Contactpersoon: Evert Fermin