8 mrt 2023

Brand Manager / Marcom Manager

B-t-B Consumer Products • +5 jaar • Bachelor of Master Marcom • Schiphol/Leiden • 32-40 uur pw hybride •

Ambieer jij een centrale marketingpositiebij de Europese markteider in de product mediawereld? Ben jij die ervaren Marketeer die wel weet hoe je de marketing in de business-to-business moet bedrijven, een merk kan bouwen en makkelijk van conceptueel naar operationeel schakelt en weer terug? Dan hebben wij een interessante baan voor je!

Marketing binnen onze organisatie bevindt zichin een interessante transitiefase van decentraal naar centraal en van kanaalgericht naar klant-en merkgericht. Om onze positie te verstevigen en de basis de te vormen van verdere groei, zijn we gestart met de lancering vaneen nieuwe positionering en Go-to-Marketstrategie.

Deze nieuwe positionering moet nu op een consistente en impactvolle manier worden door vertaald naar de verschillende touch points, klantproposities en communicatie campagnes. Dit alles om de klantervaring te optimaliseren en onze merkpositie in de product media markt te verstevigen en optimaliseren.

Je gaat samenwerken met een enthousiast Marketing team met een mooie mix van collega’s met veel kennis en ervaring en jonge talenten. Binnen dit team ben jij verantwoordelijk voor de coaching en ontwikkeling van het campagneteam, dat bestaat uit digital marketeers, een campagne manager en een content manager. Uiteraard werk je nauw samen met diverse collega’s van o.m. Sales, E-com en Product Development. Je rapporteert aan onze Marketing Director.

Kortom een zeer interessante, afwisselende en brede functie voor een senior Marketeer of Brand Manager die een tweede of derde carrière stap wiltgaan maken!

Wat ga je doen?

Je gaat vooral bezig houden met het ontwikkelen en uitrollen van de marketing-en communicatie strategie,met als doel groei, merkvoorkeur en omzet. Je gaat ons merk ijzersterk neerzetten in de markt door het creëren van een consistente merkbeleving binnen onze omni-channel, middels aansprekende (merk) campagnes.

Jij weet de behoefte van onze klanten en speelt daarop in met onderscheidende klantproposities. Dit vertaal je weer naar een marketingcommunicatieplan(ning) die elke keer weer inspeelt op actualiteit, trends en seizoen.

Daarnaast stel je onze klant centraal door hen in staat te stellen succesvol te zijn. Dit doe je door het optimaliseren van de customer journeys met bijbehorende contentstrategie. Daarbij ontwikkel je teameffectieve marketing tools en inspirerende content, die onze klant kan inzetten in zijn/haar marktbewerking.

Je werkt ook veel samen met externe leveranciersom tot het juiste resultaat te komen. Bewaking van budget, kwaliteit, timing en efficiencyis daarbij key.


Wie ben jij?

Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring in B2B marketing in een brede marketing en/of brand management positie, bij voorkeur in een internationale organisatie.
Je bent simpelweg gekwalificeerd voor de functie door relevante opleiding op HBO of WO niveau, training en vooral je kennis. Uiteraard ben je een teamspeler, ondersteunend en inspirerend voor je collega's, maar ook zelfstandig en in staat om je visie te delen.

Je kunt je nieuwe omgevingen en situaties snel eigen maken. Je hebt focus, lef en executiekracht.
Daarnaast heb je ervaring in of kun je:

 

Wat bieden wij jou?

Naast een prettige werksfeer, een plek om je talenten te ontwikkelen, een platte organisatie met een open cultuur, waar eigen inbreng en initiatief wordt beloond, bieden wij jou:

 

Wie zijn wij?

We toveren elke dag bij veel mensen een glimlach op hun gezicht! Ooit een notitieboekje van Moleskine ontvangen met het logo van je werkgever erop? Een T-shirt gekocht of een armband gedragen op bekende pop-of dancefestivals? Een koffiemok met een inspirerende tekst of een ander bedrukt cadeau gekregen? Grote kans dat het van ons kwam. Elke dag kom je vast wel iets tegen van ons en daar worden mensen blij van. Met topmerken als: Camelbak, Case Logic, K’arst, Mepal, Moleskin, Parker, Thule, Waterman en eigen labels als Tekio en Elevate zijn wij Europees marktleider met een omzet van >€ 250M in de dynamische en inspirerende wereld van product media. Een wereld die snel verandert en waar ontwikkelingen als snelheid, innovatie, digitalisering en duurzaamheid van groot belang zijn. Wij lopen voorop in deze ontwikkelingen.
Vanuit ons hoofdkantoor in Nederland (dichtbij Schiphol en Leiden), exploiteren wij industriële decoratie-, productie-en magazijnfaciliteiten in het Verenigd Koninkrijk en in Polen en biedt een uitgebreid en ongeëvenaard assortiment van meer dan 10.000 verschillende promotionele producten. Wij opereren business to business, dus onze gebruiksklare producten vinden hun weg naar de eindklant via één van onze 15.000 partners in heel Europa.

Onze groep is wereldmarktleider op het gebied van productmedia producten. Wij zijn actief op vijf continenten en verkopen onze producten aan meer dan 100 landen met een omzet van ongeveer $ 1 miljard.


Waar staan wij voor?

Binnen onze organisatie hebben wij een duidelijke missie en waarden waar wij voor staan. Onze visie is: “we empower confidence and pride” en dat doen we niet alleen met een optimale merkbeleving naar onze klanten maar ook met een optimale werkbeleving naar jou!

Dit doen wij samen met ongeveer 2.000 toegewijde en enthousiaste teamleden in Europa. Wij zijn trots op wat we doen en wij streven er altijd naar om de meest innovatieve en creatieve oplossingen voor onze klanten te vinden met duurzame en betekenisvolle producten.

Wij hebben een aantal competenties die horen bij onze (nieuwe) teamleden. Het belangrijkste is dat wij onze (interne) klanten centraal stellen in ons denken en doen en wij hen optimaal ondersteunen. Wij gaan altijd voor de beste prestatie en zijn nieuwsgierig naar nieuwe kansen en mogelijkheden.

Elke dag een beetje beter en sterker dan de dag er voor. Wij zijn een betrouwbare partner voor onze klanten en elkaar. Daarnaast denken wij goed na bij wat we doen en willen, maar vooral ook met een nuchtere kijk op zaken. En “last but not least”: wij zijner van overtuigd dat optimale samenwerking en wederzijds respect de beste basis is voor succes.

Wij geloven ook dat iedereen een talent heeft, ongeacht wie je bent, wat je doet of gaat doen, waar je vandaan komt of welke identiteit of oriëntatie je hebt. We bieden je een open, gelijkwaardige en gezonde werkomgeving, waarin je gestimuleerd en gemotiveerd wordt om je talenten (verder) te ontwikkelen, groeimogelijkheden te bieden en je volledige potentieel te benutten. Je bent welkom!

Vacaturenummer: 230302

Heb je interesse in deze vacature?

print mail Tip een vriend(in) Tip een vriend(in) solliciteer direct Solliciteer

 
 

Voor de bijlagen geldt: Max. 2 MB, alleen pdf, doc, docx en odt bestanden.

Contactpersoon: Evert Fermin